Water op zich is niet een middel dat je snel helpt afvallen. Het heeft geen calorieën dus je kunt er wel zoveel van drinken als je wilt zonder aan te komen. Water helpt om je stofwisseling goed te laten werken. Dit is belangrijk tijdens het afvallen. Je wilt immers dat je stofwisseling goed werkt. Het reinigt ook het lichaam, laat voedingsstoffen oplossen en regelt de lichaamstemperatuur. Het zijn allemaal belangrijke functies die worden uitgevoerd door water in het lichaam.

Minder vocht

Een ander voordeel van water is dat het ervoor zorgt dat je minder vocht vasthoudt. Als je minder vocht vasthoudt is het gewichtsverlies beter te zien en ben je ook lichter. Hiernaast geeft water je een voller gevoel. Als je wilt voorkomen dat je veel gaat eten tijdens een maaltijd dan is het verstandig om eerst water te drinken. Door het water tot je te nemen is je maag al wat gevuld zodat je je eerder vol voelt tijdens het eten.

Water als voornaamste bron van drinken

Probeer water als de voornaamste bron van drinken te gebruiken. Niets is gezonder dan water als het om drinken gaat. Water heeft geen calorieën waardoor je er niet van aankomt. Het bevat geen vetten, koolhydraten of eiwitten. Het is daarom de beste keuze die je hebt als je doel afvallen is. Water zorgt ervoor dat het lichaam gereinigd wordt en dat de afvalstoffen het lichaam verlaten.

Beginner?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak een goede start met een uitgebreid stappenplan, genaamd het 'Keto-Dieet boek'. Dit nummer één boek is inclusief het Keto dieet boek, meer dan 150 low-card recepten en een complete uitleg van begin tot eind. Bekijk het Keto-Dieet boek