Vermoeidheid

In de beginfase van het ketogeen dieet ervaart bijna iedereen vermoeidheid. Het lichaam is niet gewend om te functioneren zonder koolhydraten. Er is geen glucose aanwezig en het lichaam gaat over op vetten. Een bijwerking van deze verandering is vermoeidheid. Veel mensen ervaren ook een gevoel van afwezigheid in het begin van het ketogeen dieet.

Cholesterol

Het ketogeen dieet is vaak het onderwerp van discussie geweest door het grote aantal vetten dat gegeten wordt. Daar zitten ook veel verzadigde vetten tussen. Daar is bijna niet aan te ontkomen. Door het grote aantal verzadigde vetten denken veel mensen dat het niet goed is voor het cholesterolgehalte. Het cholesterolgehalte wordt echter niet veel beïnvloed door het ketogeen dieet. Het cholesterolgehalte kan dalen maar ook stijgen tijdens het dieet.

Tekort aan voedingsstoffen

Er worden maar heel weinig koolhydraten gegeten tijdens het ketogeen dieet waardoor er een tekort kan ontstaan aan bepaalde voedingsstoffen. Het komt geregeld voor dat er een tekort ontstaat aan vezels. De vezels zijn nodig voor een goede stoelgang. Het is daarom verstandig om een vezel supplement te gebruiken tijdens het ketogeen dieet. Hetzelfde geldt voor een multivitamine zodat er geen tekorten ontstaan aan voedingsstoffen.

Ketoacidose

Ketose wordt vaak verward met ketoacidose. Ketoacidose komt voor als de zuurgraad van het bloed te hoog wordt. Dit gebeurt als er teveel ketonen in het bloed aanwezig zijn. De pH waarde van het bloed daalt als het zuurder wordt. Dit heeft ernstige gevolgen en kan leiden tot een levensbedreigende situatie. Ketoacidose komt echter alleen voor bij diabetici. Ketoacidose bij gezonde personen is onwaarschijnlijk.

Beginner?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak een goede start met een uitgebreid stappenplan, genaamd het 'Keto-Dieet boek'. Dit nummer één boek is inclusief het Keto dieet boek, meer dan 150 low-card recepten en een complete uitleg van begin tot eind. Bekijk het Keto-Dieet boek