Vet verbranden
Door de koolhydraten in het ketogeen dieet te verwijderen wordt het lichaam verteld dat het vet moet gebruiken. Het vet wordt omgezet in vetzuren en ketonen in de lever. De ketonen vervullen vervolgens de rol van glucose. Dit zorgt ervoor dat de ketonen gebruikt worden voor energie voor het lichaam. Het resultaat is dat de vetreserves snel afnemen.

Spiermassa behouden
In het ketogeen dieet moeten de juiste vetten gegeten worden. Deze vetten zorgen ervoor dat het lichaam alle energie krijgt dat het nodig heeft. De opgeslagen vetten worden omzet in bruikbare suikers en ketonen. Deze zijn in ketose onmisbaar voor de werking van de hersenen, hart en het behouden van de spiermassa. Doordat het lichaam voorzien is van energie wordt er niet gebruikt gemaakt van de eiwitten uit de spiermassa. Hierdoor wordt de spiermassa behouden.

Verminderen van honger
Het ketogeen dieet zorgt ervoor dat je minder honger hebt. Dit komt door het aantal ketonen in je lichaam en het lage insuline niveau. Als je een calorietekort hebt tijdens het dieet voorkomt dit dat je te veel honger krijgt.

Overtollig vet verbranden
Het ketogeen dieet leidt ertoe dat het lichaam ketonen aanmaakt. Als er teveel ketonen uit het opgeslagen vet aangemaakt worden dan eindigen deze ketonen als afval. De ketonen verlaten je lichaam dan via de urine.

Verminderen epilepsie aanvallen bij kinderen
Kinderen kunnen baat hebben bij het volgen van een ketogeen dieet. Het dieet kan de aanvallen van epilepsie bij kinderen verminderen. Hoe dit precies kan is niet helemaal duidelijk. Het dieet werd echter vaak toegepast in het verleden in deze situaties.

Beginner?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak een goede start met een uitgebreid stappenplan, genaamd het 'Keto-Dieet boek'. Dit nummer één boek is inclusief het Keto dieet boek, meer dan 150 low-card recepten en een complete uitleg van begin tot eind. Bekijk het Keto-Dieet boek