Als je een ketogeen dieet wilt volgen dan mag je voor een bepaalde periode geen voedingsmiddelen eten met koolhydraten. De voedingsmiddelen met koolhydraten bestaan vooral uit zetmeel en suikers. De koolhydraten hebben een belangrijke rol voor het lichaam. Ze voorzien het lichaam van energie. Hierdoor wordt het ketogeen dieet vaak bekritiseerd doordat er geen koolhydraten beschikbaar komen uit de voeding voor energie. Bij het ketogeen dieet krijg je immers geen of heel weinig koolhydraten binnen. Een teveel aan koolhydraten is ook niet goed aan de andere kant.

Waarom zijn koolhydraten essentieel?

Met name de complexe koolhydraten spelen een belangrijke rol in de gezondheid van mensen. Als je de juiste koolhydraten eet dan hebben de koolhydraten een positief effect. Bij het cyclische ketogeen dieet heb je één of twee dagen per week waarbij de koolhydraten weer gegeten worden. In deze dagen wordt onder andere de voorraad glycogeen in het lichaam weer aangevuld. Op de andere dagen wordt er strikt het dieet gevolgd met geen of weinig koolhydraten.

Voedingsmiddelen zonder koolhydraten

Mensen die het ketogeen dieet volgen zoeken over het algemeen naar eten met eiwit, vetten of een combinatie van beide. Voedingsmiddelen met weinig koolhydraten zijn eieren, vis, vlees. Gevogelte en groene groenten. Vleesproducten die uit de fabriek komen hebben mogelijk toegevoegde suiker. Deze bevatten daardoor koolhydraten. Er zijn vele soorten kaas met weinig koolhydraten. Hiernaast is bijvoorbeeld olijfolie een voedingsmiddel zonder koolhydraten. Vind de gezondste boodschappen zonder koolhydraten nu voordelig online bij Spar. Bekijk ook de Spar kortingscode voor nog meer voordeel.

Beginner?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak een goede start met een uitgebreid stappenplan, genaamd het 'Keto-Dieet boek'. Dit nummer één boek is inclusief het Keto dieet boek, meer dan 150 low-card recepten en een complete uitleg van begin tot eind. Bekijk het Keto-Dieet boek