Alhoewel veel mensen denken dat vetten slecht zijn voor het lichaam zijn de vetten echter noodzakelijk voor het lichaam. Het menselijk lichaam heeft vetten nodig om te kunnen functioneren. Er zitten immers goede vitamines in vetten zoals de vitamines A, D en E. Hiernaast bevatten vetten ook essentiële vetzuren. Het immuunsysteem gebruikt ook vetten om goed te kunnen functioneren.

Een gram vet levert 9 calorieën

Het menselijk lichaam gebruikt vetten voornamelijk als (reserve)brandstof. Een man heeft gemiddeld zo’n 100 tot 110 gram vet per dag nodig. Een vrouw heeft gemiddeld zo’n 80 tot 90 gram vet per dag nodig. De vetten kunnen verdeel worden in onverzadigde en verzadigde vetten.

Onverzadigde vetten
Onverzadigde vetten staan bekend als de goede vetten. Deze vetten kunnen gevonden worden in vette vis en olie zoals olijfolie. Onverzadigde vetten zijn veel te vinden in plantaardige producten. Ze hebben goede kenmerken die de gezondheid eerder helpen dan schaden. Zo kunnen de onverzadigde vetten het cholesterolgehalte verlagen. Hierdoor wordt het risico op hart- en herseninfarcten verlaagd.

Verzadigde vetten
Verzadigde vetten staan bekend als slechte vetten. De verzadigde vetten hebben een negatief effect op het cholesterolgehalte in het bloed. De verzadigde vetten kunnen ervoor zorgen dat er een vetlaag ontstaat op de vaatwanden. Als deze vervolgens dichtslibben dan wordt de kans op een hart- of herseninfarct verhoogd.

Beginner?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak een goede start met een uitgebreid stappenplan, genaamd het 'Keto-Dieet boek'. Dit nummer één boek is inclusief het Keto dieet boek, meer dan 150 low-card recepten en een complete uitleg van begin tot eind. Bekijk het Keto-Dieet boek