Het lichaam heeft circa drie tot vier weken nodig om volledig aangepast te zijn aan het ketogeen dieet. De eerste dagen zijn het moeilijkst. Het lichaam is dan gewend aan de koolhydraten maar dat wordt het lichaam geweigerd. Dit leidt tot meerdere lichamelijke problemen. Je voelt je zwakker en je hebt minder energie. Concentreren wordt ook moeilijker. Het lichaam heeft moeite om te wennen aan de nieuwe brandstof. Zodra de eerste dagen voorbij zijn wordt het makkelijker en verdwijnen de verschijnselen.

Ketose
Het lichaam raakt normaal gesproken na drie tot vijf dagen in ketose. Dit is de metabolische staat dat het doel is van het ketogeen dieet. Als ketose is bereikt worden door het lichaam ketonen aangemaakt. Dit is een restproduct dat in de lever aangemaakt wordt. Hoe langer het dieet gevolgd wordt, hoe meer ketonen er worden aangemaakt door de lever. Hierdoor wordt het volledige effect van het ketogeen dieet niet direct gemerkt maar pas na drie tot vier weken.

Beginner?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak een goede start met een uitgebreid stappenplan, genaamd het 'Keto-Dieet boek'. Dit nummer één boek is inclusief het Keto dieet boek, meer dan 150 low-card recepten en een complete uitleg van begin tot eind. Bekijk het Keto-Dieet boek