Het ketogeen dieet is erop gericht om in ketose te geraken. Het lichaam gaat dan over van het gebruiken van koolhydraten naar vetten voor energie. Dit zijn niet alleen de vetten uit voeding maar ook de lichaamsvetten. Zo worden de vetten de voornaamste energiebron voor het lichaam tijdens een ketogeen dieet. Het lichaam raakt dan in ketose. Dit is een gewenste staat van het lichaam doordat er op deze manier snel vetten verbruikt worden en het hongergevoel afneemt. Ketose heeft ook als voordeel dat het bloedsuikergehalte goed onder controle wordt gehouden en er minder verlangen is naar zoete voedingsmiddelen. Ketose wordt bereikt door de koolhydraat extreem te verminderen. In de beginfase worden alle koolhydraten uit het eetpatroon verwijderd. Dit betekent dat er minder dan 30 tot 50 gram koolhydraten per dag wordt gegeten. Het lichaam heeft dan geen andere keuze dan de vetten te gebruiken voor energie.

Ketogeen dieet en sporten
Ketose is een natuurlijke staat van het lichaam maar het werkt anders dan we gewend zijn. Het wordt echter als een gezonde staat gezien met veel voordelen voor de gezondheid. In de beginfase ervaart bijna iedereen vermoeidheid maar dit neemt snel af als men gewend raakt aan het dieet. Er is voldoende energie voor de dagelijkse activiteiten. Veel mensen merken echter dat het sporten minder goed gaat. Er is minder kracht en het uithoudingsniveau is meestal minder. Dit is één van de nadelen van het ketogeen dieet. Bij het sporten worden normaal gesproken de glycogeenvoorraden aangesproken maar deze zijn in ketose niet gevuld. Dit maakt het afvallen met het ketogeen dieet in combinatie met sporten minder aantrekkelijk.

Sporten met het Targeted Ketogeen dieet
Met het klassieke ketogeen dieet is het niet makkelijk om te sporten. Het Targeted ketogeen dieet is beter te gebruiken als je wilt afvallen met het ketogeen dieet maar toch goede prestaties wilt behouden. Het Targeted ketogeen dieet is niet veel anders dan het normale ketogeen dieet. Het verschil is dat je op de dagen dat je sport circa 25 tot 50 gram koolhydraten nuttigt voor de training. Het bloedsuikergehalte stijgt waardoor je meer energie hebt tijdens de training. Het is echter niet voldoende voor iemand die lang sport op een hoge intensiteit. Het is net voldoende om een gemiddelde intensiteit training door te komen. Het Targeted ketogeen dieet is erop gericht om te assisteren bij het sporten en toch gebruik te maken van het ketogeen dieet.

Beginner?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak een goede start met een uitgebreid stappenplan, genaamd het 'Keto-Dieet boek'. Dit nummer één boek is inclusief het Keto dieet boek, meer dan 150 low-card recepten en een complete uitleg van begin tot eind. Bekijk het Keto-Dieet boek