Sporten draagt in positieve mate bij aan het afvallen. Die conclusie kan getrokken worden uit het feit dat workouts de beste manier zijn om vet te verbranden. Maar hoe werkt dat dan precies? We leggen het graag aan je uit.

Sporten verbrandt vet

Met sporten verbrandt je energie. Die energie moet uit het lichaam geput worden. In eerste instantie zal de energie die voorradig is worden verbruikt. Vaak is dat energie die je die dag hebt binnengekregen door je voeding. Als die energie op is, worden oude voorraden aangeboord. Denk hierbij aan vetmassa. De vetmassa wordt omgezet in energie en zodoende verbrand. Het logische gevolg is dat je vet verliest en dus afvalt.

Spiermassa

Maar er is meer. Ook spiermassa verbrandt vet. Bijna automatisch, zou je kunnen zeggen. Want spieren hebben energie nodig om te kunnen blijven bestaan. Ze zoeken continu naar energie en verbranden dan net zoveel als ze nodig hebben. Als je over spiermassa beschikt, heb je dus elke dag een bepaalde voorraad energie nodig. Handig als je af wil vallen, want als je zorgt dat die energie niet voorradig is in de dagelijkse behoefte, worden de oude reserves aangeboord. Je verliest dus automatisch vet met spiermassa.

Eiwitten in de sportschool

De bovengenoemde manier van vet verbranden hangt nauw samen met het beeld van sporters die eiwitshakes of eiwitrijke voeding nuttigen tijdens, voor of net na het sporten. Die eiwitten worden gebruikt om de kapotte spiermassa snel te herstellen. Zo kunnen hun spieren nog sneller groeien en trainen de sporters zich als het ware droog.

Beginner?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak een goede start met een uitgebreid stappenplan, genaamd het 'Keto-Dieet boek'. Dit nummer één boek is inclusief het Keto dieet boek, meer dan 150 low-card recepten en een complete uitleg van begin tot eind. Bekijk het Keto-Dieet boek