Ketoacidose is een toestand van het bloed waarbij de zuurgraad te hoog is. Als de zuurgraad te laag is dan wordt gesproken over alkalose. Ketoacidose komt voor bij mensen met diabetes type 1. Bij deze personen is niet voldoende of geen insuline aanwezig. Insuline wordt gebruikt om glucose tot de cellen toe te laten. Doordat er niet voldoende of geen insuline aanwezig is hopen de ketonen zich op in het bloed. Ketonen zijn zuren waardoor de zuurgraad van het bloed hoger wordt. Ketoacidose is te ruiken aan de adem. De adem heeft een fruitige geur afkomstig van aceton.

Bij wie kan het zich voordoen?
De voornaamste reden waarom mensen tegen ketose zijn is de link met ketoacidose. Om in ketose te raken is het nodig dat het lichaam ketonen produceert. Hierdoor wordt de zuurgraad van het bloed hoger. Als het bloed te zuur wordt dan is dit gevaarlijk. Het komt echter bij weinig mensen voor dat het bloed te zuur wordt zodat het gevaarlijk is voor gezondheid. Ketoacidose komt niet voor bij gezonde personen maar voornamelijk bij personen met diabetes type 1.

Beginner?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak een goede start met een uitgebreid stappenplan, genaamd het 'Keto-Dieet boek'. Dit nummer één boek is inclusief het Keto dieet boek, meer dan 150 low-card recepten en een complete uitleg van begin tot eind. Bekijk het Keto-Dieet boek