De snelste manier om in ketose te raken is door veel vetten te eten en weinig eiwitten. Het is ook mogelijk om te vasten om in ketose te raken. Dit wordt echter niet aangeraden. Een voedingspatroon met veel vetten en weinig eiwitten heeft de voorkeur. Dit komt ongeveer neer op 80% vetten en 20% eiwitten. De koolhydraten worden tot een minimum verminderd. Door het lage aantal eiwitten daalt het bloedsuikergehalte sneller. Dit komt doordat eiwitten tot glucose kunnen worden afgebroken. Als er weinig eiwitten worden gegeten dan stijgt het insuline niveau maar heel weinig. Op deze manier kan ketose sneller worden bereikt.

Beginfase en vervolg
Dit wordt voor circa twee tot drie dagen gedaan. Na deze beginfase om in ketose te raken kunnen de vetten verminderd worden en de eiwit inname verhoogd worden. Er kunnen na de beginfase ook weer koolhydraten gegeten worden maar nog steeds heel weinig. De ratio van het ketogeen dieet verandert dan naar 65% vetten, 30% eiwitten en 5% koolhydraten. Het lichaam blijft dan in ketose maar het heeft dan voldoende eiwitten voor de spieren. De koolhydraten komen voornamelijk uit groenten met vezels voor een goede stoelgang.

Beginner?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak een goede start met een uitgebreid stappenplan, genaamd het 'Keto-Dieet boek'. Dit nummer één boek is inclusief het Keto dieet boek, meer dan 150 low-card recepten en een complete uitleg van begin tot eind. Bekijk het Keto-Dieet boek