Nu het nieuwe jaar weer begonnen is en de meeste mensen na het heerlijk hebben genoten van diverse lekkernijen, weer aandacht beginnen te schenken aan hun gewicht en gezondheid, zie je een toename in het aantal diëten waaraan begonnen wordt. Er zijn dan ook verschillende soorten diëten in omloop, die elk iets speciaals aanbieden. Bij de meeste zul je extra bedacht moeten zijn op wat je eet en de hoeveelheden in de gaten moeten houden. Het kan dan ook nog een hele onderneming zijn om een dieet vol te houden, zeker als je zoveel lekkers wat je gewend bent te eten, hiervoor zult moeten laten staan.

Gelukkig is er ook nog het Paleo dieet. Dit dieet richt zich niet zo zeer op het laten staan van eten, dan wel op het soort voedsel wat je tot je neemt. Kort gezegd kun je het Paleo dieet omschrijven als een terugkeer naar de kern. Met dit dieet richt je je op het soort voedsel wat de mens in oorsprong bedoeld was te nuttigen, zonder dat er smaakstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen aan werd toegevoegd om het eten op smaak te brengen of om het zo lang mogelijk te kunnen bewaren. Bewerkte voeding, vol granen en koolhydraten en zuivelproducten behoren slecht 10.000 jaar tot het voedingspatroon wat mensen hebben opgebouwd. Voorheen was dit niet aan de orde. Het Paleo dieet kijkt naar de manier van eten waarop in de miljoenen jaren die hieraan vooraf gingen, werd geleefd.

De meeste maaltijden van het Paleo dieet zullen gevuld zijn met vlees of visproducten, groenten, fruit, noten en zaden. Zelfs andere voeding dat valt onder rauw eten, behoort tot de mogelijkheden. Er zijn volledige voedingslijsten opgesteld, zodat je gemakkelijk kunt bekijken welke producten goed zijn om te nuttigen en waarmee je trouw bent aan de oorspronkelijke voedingswaarden.

Beginner?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak een goede start met een uitgebreid stappenplan, genaamd het 'Keto-Dieet boek'. Dit nummer één boek is inclusief het Keto dieet boek, meer dan 150 low-card recepten en een complete uitleg van begin tot eind. Bekijk het Keto-Dieet boek