Zodra je begint met het ketogeen dieet dan worden twee hormonen beïnvloed. Dit zijn de hormonen insuline en glucagon. Als de koolhydraat inname verminder wordt komt er steeds meer glucagon vrij en minder insuline.

Insuline

Insuline in het lichaam zorgt ervoor dat de voedingsstoffen vanuit het bloed naar de cellen gaat. Dit is bijvoorbeeld het geval met glucose dat via voeding binnenkomt en door de insuline naar de spiercellen wordt getransporteerd.

Glucagon

Glucagon doet het tegenovergestelde als insuline. Het zorgt ervoor dat de voedingsstoffen uit de cellen naar het bloed worden verplaatst. Als er bijvoorbeeld een tekort aan glucose is geeft het de lever de opdracht om meer glucose aan te maken. Als er geen koolhydraten aanwezig zijn moet de lever dit aanmaken vanuit andere bronnen en het daarna vrijgeven in de bloedbaan. Van hieruit kan het vervolgens de cellen in het lichaam bereiken.

Beginner?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak een goede start met een uitgebreid stappenplan, genaamd het 'Keto-Dieet boek'. Dit nummer één boek is inclusief het Keto dieet boek, meer dan 150 low-card recepten en een complete uitleg van begin tot eind. Bekijk het Keto-Dieet boek