Het eiwitdieet, ook wel proteïnedieet genoemd, is een van de populairste diëten van dit moment. Het voordeel van dit dieet ten opzichte van andere diëten is dat je spiermassa in grote mate behouden blijft. Spiermassa wordt immers opgebouwd uit eiwitten. Doordat eiwitten voor een verzadigd gevoel zorgen, is dit dieet ook relatief makkelijk vol te houden. Het eiwitdieet is een dieet waarbij je de inname van koolhydraten en/of vetten zo veel mogelijk probeert te beperken. Het wordt hierdoor door sommige mensen gezien als een crashdieet. Hoewel je met een eiwitdieet relatief snel en makkelijk gewicht kunt verliezen, wordt aangeraden dit dieet maar voor een beperkte tijd te volgen. De afgelopen jaren zijn er verschillende vormen van het eiwitdieet voorbij gekomen. Dit artikel zet de belangrijkste soorten eiwitdiëten op een rijtje.

Het Atkins dieet

Het Atkins dieet is misschien wel het bekendste eiwitdieet. Het dieet is gebaseerd op een verminderde inname van koolhydraten. Producten als brood, pasta, rijst en aardappels zijn dus uit ten boze wanneer je dit dieet volgt. Doordat je wel veel vetrijke en eiwitrijke producten mag eten, zul je niet snel honger krijgen tijdens het volgen van dit dieet. Omdat ook het eten van groente en fruit beperkt is toegestaan, is het belangrijk in de gaten te houden dat men voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt.

Het Dr. Frank dieet

Het Dr. Frank dieet beperkt niet alleen de inname van koolhydraten, maar ook van vetten. Hierdoor kun je met dit dieet in korte tijd veel gewicht kwijtraken. Daarnaast zul je door de hoge eiwitinname voornamelijk vetweefsel en weinig spierweefsel verliezen. Doordat de hoeveelheid spiermassa niet tot weinig afneemt, zal ook het jojo-effect wat vaak optreedt na diëten beperkt zijn. Ook bij dit dieet is het van belang in de gaten te houden dat je voldoende vezels, mineralen en vitaminen inneemt.

SanaSlank

Dit dieet is gebaseerd op de inname van veel eiwitten en verse groenten, waardoor je lichaam je eigen vetreserves als voedingsbron moet gaan aanspreken. Om dit te realiseren, eet je weinig koolhydraten en weinig (verzadigde) vetten. Net als andere eiwitdiëten zorgt dit dieet voor een zeer verzadigd gevoel en weinig hongergevoelens. Het dieet bestaat uit vier fasen die zijn opgebouwd van streng naar steeds minder streng. In de laatste fase werk je aan een nieuwe, gezonde levensstijl. Door het doorlopen van deze fasen wordt het optreden van het jojo-effect voorkomen.

Beginner?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak een goede start met een uitgebreid stappenplan, genaamd het 'Keto-Dieet boek'. Dit nummer één boek is inclusief het Keto dieet boek, meer dan 150 low-card recepten en een complete uitleg van begin tot eind. Bekijk het Keto-Dieet boek