Je gewicht succesvol beheersen betekent dat je de balans moet zien te vinden tussen calorieverbruik en calorie inname. Wil je afvallen, dan betekent dit dat de balans negatief moet zijn: Je zult meer calorieën moeten verbranden dan je binnenkrijgt, of je zult minder calorieën moeten binnenkrijgen dan je verbrandt. Het lijkt alsof hier twee keer hetzelfde staat, maar dat is niet waar. In het eerste geval zal je meer moeten gaan bewegen om jouw calorieverbruik te verhogen. In het tweede geval zal je jouw eetpatroon moeten minderen om de calorie inname te beperken. Het beste is natuurlijk een combinatie van deze twee.

Afvallen

Veel mensen die willen afvallen kiezen voor minder eten (en drinken). Wat ze zich echter niet realiseren is dat minder eten ook vaak betekent minder voedingsstoffen. Een ook al denk je dat je voldoende binnenkrijgt als je gaat leven op 1 sinaasappel, een bakje yoghurt, 1 boterham en weinig avondeten. Dat is natuurlijk niet zo. Het lichaam heeft elke dag belangrijke vitamines, mineralen, eiwitten, vetten, koolhydraten etc. nodig om optimaal te kunnen presteren. En door te minderen zal je deze voedingsstoffen niet meer of in mindere mate binnenkrijgen. Dit gaat op korte termijn ten koste van jouw energieniveau en je metabolisme en op lange termijn kunnen er meer fysieke klachten ontstaan.

Sporten

Andere mensen kiezen ervoor om meer te gaan bewegen. Op zich een prachtig streven, maar de effecten hiervan worden enorm overschat. Met één uur intensieve beweging zal je maximaal 500 tot 750 kcal. verbranden. Het is dan niet de bedoeling dat je extra gaat eten of bijvoorbeeld een energiedrankje neemt tijdens het sporten. Beloon je jezelf met een Mars, Snickers of drink je tijdens het sporten een Isostar, dan krijg je weer bijna net zoveel calorieën binnen als je hebt verbrandt en is de hele training voor niets geweest.

Herbalife

Herbalife is de oplossing. Door 2 maaltijden te vervangen door een voedingsshake, beperk je de calorie inname, zonder dat dit ten koste gaat van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden voedingsstoffen. Wil je een calorie arm energiedrankje? Neem dan LiftOff. Slechts 5 calorieën per tablet, maar net zo effectief als één blikje Red Bull.Her

Beginner?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak een goede start met een uitgebreid stappenplan, genaamd het 'Keto-Dieet boek'. Dit nummer één boek is inclusief het Keto dieet boek, meer dan 150 low-card recepten en een complete uitleg van begin tot eind. Bekijk het Keto-Dieet boek