Tegenwoordig is iedereen druk bezig met gezond eten en veel sporten. Denk hierbij dan niet alleen aan hardlopen of fitnessen, maar ook aan teamsporten, bijvoorbeeld hockey. En sporten kan om veel redenen gaan, of dit nu gaat om af te vallen, medische redenen of gewoon voor de gezelligheid. Er zijn veel verschillende redenen te bedenken, maar om dat doel te behalen, heeft elk doel een specifieke manier van training. Voor de gezelligheid spreekt voor zich, gewoon lol hebben in wat je doet. Wil je afvallen dan kan je dit door verschillende manieren bereiken; het volgen van een dieet, calorieën verbranden door middel van sporten of allebei.

Calorieën

Een calorie is een energie eenheid. Het is de benodigde energie om de temperatuur van een gram water een graad te verhogen. Aangezien dit zeer weinig is, wordt het vaak aangeduid in kilocalorieën, waarbij 1000 calorieën 1 kcal is. Dagelijks hebben vrouwen 2000 kcal en mannen 2500 kcal nodig. Dit is nodig om ons lichaam normaal te laten functioneren. Als je sport, maar je wilt niet afvallen, zul je dus meer calorieën moeten innemen. Als je wilt afvallen, moet je de calorieën verbranden met sporten of minder calorieën per dag innemen.

Calorieën verbranden met hockey

De hele dag door worden er calorieën verbrandt, of dit nu is met slapen, op de bank televisie kijken of wandelen naar de supermarkt voor boodschappen. Om meer calorieën te verbranden, moet je meer bewegen. Als de calorie inname evenveel is als de calorieverbranding blijft het gewicht hetzelfde. Is de calorie inname hoger dan de calorieverbranding worden ze omgezet in vet.

Om de calorieverbranding te meten bij hockey moet je kijken naar je gewicht. Bij een uur hockeyen verbrand je 8 kcal per kilo. Om even een voorbeeld te geven: weeg je bijvoorbeeld 70 kilo. Dan verbrand je met een uur hockeyen 560 kcal. De conclusie is dus eigenlijk dat je met hockey niet veel calorieën verbrandt, maar dat neemt de gezelligheid niet weg. Wil je meer weten over een bepaalde levensstijl die je kan creëren? Kijk dan op agbeauty.nl.

Beginner?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak een goede start met een uitgebreid stappenplan, genaamd het 'Keto-Dieet boek'. Dit nummer één boek is inclusief het Keto dieet boek, meer dan 150 low-card recepten en een complete uitleg van begin tot eind. Bekijk het Keto-Dieet boek