De voordelen van een ketogeen dieet zijn niet alleen de laatste jaren populair. Al in de jaren 60 werd het voordeel van ketose ontdekt door de cardioloog dr. Robert Atkins. De cardioloog behandelde hartpatiënten met overgewicht met het dieet. In 1972 publiceerde dr. Atkins voor het eerst het low carb dieet met weinig koolhydraten, veel vetten en voldoende eiwitten. Het is dus niet een dieettrend van de laatste jaren alleen. In de jaren 90 werd het low carb dieet pas echt ontdekt door velen nadat dr. Atkins het “Atkins New Diet Revolution” boek gepubliceerd had. Sinds deze tijd is het low carb ongekend populair.

Ketose

De reden dat het ketogeen dieet en andere low carb diëten zo populair zijn is dat ze op een makkelijke manier de persoon vet laten verbranden. Een low carb dieet met ketose gebruikt het natuurlijke mechanisme in het lichaam om zo snel mogelijk vet kwijt te raken. Dit gebeurt zonder de overheersende honger zoals gepaard gaat met andere diëten. Het gebrek aan energie is ook duidelijk minder met het low carb dieet. Het is zelfs niet vereist om te bewegen om af te vallen op het dieet alhoewel lichaamsbeweging het proces wel versneld.

Beginner?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak een goede start met een uitgebreid stappenplan, genaamd het 'Keto-Dieet boek'. Dit nummer één boek is inclusief het Keto dieet boek, meer dan 150 low-card recepten en een complete uitleg van begin tot eind. Bekijk het Keto-Dieet boek