Als je met het ketodieet begonnen bent dan wil je natuurlijk weten of goed bezig bent. Je hebt gesneden in het aantal koolhydraten, vermijdt alle suikers en de vetten zijn drastisch verhoogd; hoe weet je nu of je het goed doet?

In ketose raken

Het doel is om in ketose te raken. Dit is de staat van het lichaam waarbij je geen glucose verbruikt voor energie maar voornamelijk vetten en ketonen. Als je deze staat bereikt hebt dan kun je het vaak ruiken aan je adem en zijn er diverse symptomen waar je het aan kunt merken. Mocht alles goed gaan dan is het na drie of vier dagen al mogelijk om in ketose te zijn. Dit is te meten aan de hand van het ketonengehalte in je lichaam. Deze ketonen verlaten vervolgens het lichaam via de urine en adem.

Meten of je in ketose bent

Er zijn verschillende manieren om te meten of je ketose bent. De populairste manier om het te controleren is met behulp van de ketose teststrip. Dit is een plastic strip met een uiteinde dat verkleurt als het in een urinestraal gehouden wordt. De strip meet hoeveel ketonen zich in de urine bevinden. Als de strip van kleur verandert dan ben je in ketose. De test is dan positief op ketonen wat betekent dat je vetten aan het verbranden bent. Als je begonnen bent met het ketodieet dan geeft de verkleuring je de de bevestiging die je nodig hebt.

Info & bestel de teststrips

Beginner?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak een goede start met een uitgebreid stappenplan, genaamd het 'Keto-Dieet boek'. Dit nummer één boek is inclusief het Keto dieet boek, meer dan 150 low-card recepten en een complete uitleg van begin tot eind. Bekijk het Keto-Dieet boek